Szardínia augusztusban

Szardínia augusztusban

Indulás a színek szigetére

Augusztus végén Peter Lintner és felesége, lánya Larissa és fia Felix elindulnak Szardínia felé a HYMER B osztályú ModernComfort I 550 WhiteLine lakóautóval. Körülbelül 7 óra múlva érkeznek meg Livornóba, az első megállóhoz, ahonnan az éjszakai komp 23: 30-kor indul. Nagy várakozással tekintenek a közelgő utazásra, és természetesen kitűnően alszanak - egészen addig, amíg reggel 6 órakor megszólal a hangosbemondó

 

Peter és Larissa Lintner
Szerzők
Szardínia
Utazási célpont
HYMER B-osztály ModernComfort I 550 WhiteLine
Modell

 


Sassari – az északi Metropolisz
Miután megérkeztek Olbia kikötővárosába, egyenesen Sassari felé veszik az irányt. Sassari, Szardínia második legnagyobb városa és a sziget északi részének fővárosa, 100 000 lakossal. Az üzleti és adminisztratív városközpont csak úgy nyüzsög a sok embertől, ami néhányakat elriaszthat attól, hogy ellátogasson a belvárosba. Hiba lenne azonban kihagyni, mivel jó parkolási lehetőségeket kínál, így érdemes lakóautóval is behajtani.

Reggeli a HYMER lakóautóban
Az első éjszaka is eltelik Szardínián és a HYMER lakóautóban, így a HYMER-konyhában összedobott friss olasz péksüteményekből és tükörtojásból álló kiadós reggeli után visszatérnek az útra és elindulnak következő úti cél felé.

Hymer B-MC I WhiteLine


Olvasna róla, vagy inkább ki is próbálná?
Ismerje meg most a HYMER lakóautónkat és kezdje el ma saját kalandját.




"Ha a HYMER B-osztály ModernComfort-ban utazunk, a nyaralás feeling-jét ötvözhetjük azzal az otthonos érzéssel, hogy otthon vagyunk mindenhol a "saját kis házunkban". Még az eldugott, titkos sarkokba is könnyen el lehet jutni, és a bőséges helykínálat azt jelenti, hogy készen állunk minden eshetőségre, bárhová is megyünk."


Hymer E-Bike

Larissa Lintner
Szerző és lelkes kempingrajongó



Hymer B-MC I WhiteLine

 

Gyalogoljon át Bosán
A cél Bosa, amely színpompás házairól híres. A kisváros gyönyörűen illeszkedik a környező hegyekbe, és a színpompás házak és a keskeny sikátorok már első pillantásra abszolút nyaralás-feelinget nyújtanak. Az árnyékos és keskeny sikátorok sétálni és hűsölni hívják a kirándulókat, főleg nyáron. A séta minden látogató számára kihagyhatatlan. Az álmodozásra invitáló naplementében a tengerparti úton haladhatunk tovább a tenger mentén, dél felé, a kis Su Pallosu-félszigetig, ahol parkolóhely vár ránk egy újabb éjszakai megállóhoz.

Hymer

Szörf és Turf
Másnap reggel Szardínia világhírű szörfös strandjai szerepelnek a programban. De az oda vezető úton a HYMER-nek először be kell bizonyítania rátermettségét. Az út Ingurtosu híres városkapuján vezet át, amelyen mindenképpen át kell hajtani - a nagy kérdés: Vajon át fog-e férni a HYMER B-MC? Szerencsére gond nélkül teljesíti a kihívást. Ezután még abszolválnia kell a „Spiaggia di Piscinas” strandhoz vezető off-road útvonalat is.

Hymer B-MC I WhiteLine

Hymer B-MCI

 


A közel egy órás út után, mely dombokon, keskeny hidakon és kis homokdűnéken vezet át, utasaink megérkeznek a következő úticélhoz, így már semmi sem akadályozhatja meg, hogy látványos szörfórákat vegyenek. Míg a többi nyaralónak szörfedzés után haza kell térnie, a tengerpart közelében parkoló HYMER konyhájában finom vacsora vár utazóinkra, frissen sült halfilével és az azt kísérő borral. A Vacsora csapatmunkában és szeretettel készült a lakóautó mobilkonyhájában. A vacsorát esti mozizás követi, a kihajtható 32 colos, LED TV-nek köszönhetően, amely tökéletes befejezésül szolgál egy eseménydús naphoz, főleg mivel az elmúlt napokban készült fotókat és videofelvételeket is meg lehet tekinteni a hatalmas TV-képernyőn.


Hymer


Hymer B-MCI

 

A hegyeken át
Tovább haladnak a 24 000 km2-es sziget hegyi útjain. Jerzu és Ulassa, kis színes hegyi falvak következnek a naplementében, amelyek a szardíniai természet és építészet lélegzetelállító példái - a naplementében pirosló sziklaormok álomszerű hátteret képeznek. Urzulei után, amely a kalandszeretők Eldorádója, egyből a a „Punta La Marmora” következik, amely 1843 m-es magasságával Szardínia legmagasabb hegycsúcsa. A „Supramonte Urzulei” -nél balra kell fordulni, és követni az utat egy darabig. Egy keskeny domboldalon, a völgy felett, mindkét irányban lélegzetelállító kilátás nyílik Urzulei-re és Szardínia hegyvidéki tájaira, a széles panorámaablakon keresztül.

Hymer

 

Hymer

 

Hymer

 


Hymer B-MCI

 

Kenu, pecázás és lándzsás halászat?
Egy élvezetes nap után ismét akciódús nap van napirenden: másnap a Lago del Cedrino felé indulnak, amely ideális célpont mindenféle szabadtéri programhoz. Lehet kenuzni, horgászni és lándzsával halászni a tavon, búvárkodni a tóban és a lagúnában, sznorkelezni, részt venni egy víz alatti fényképész tanfolyamon, vagy felfedezni a közeli „Grotta di Ispinigoli” -t.

Az éjszakát az "Orsella Beach Garden - Area Camper" -ben töltik, kicsivel Orosei alatt. A kemping közvetlenül egy gyönyörű, csendes folyó mellett található, amelyen egy hídon átkelve közvetlenül eljuthatunk a fantasztikus, széles strandhoz, ahol egy újabb aktív nap vár ránk.


Hymer B-MCI

 

Hymer B-MCI

 

 

Hymer B-MCI

 

Hymer B-MCI

 


Mosogatás, kilátással a tengerre
A nyaralás sajnos a végéhez közeledik, de az egyik fénypontja még várat magára és ez Palau. A "Villaggio Camping Acapulco" parkolóhelyei közvetlenül a tenger mellett találhatók, egy kis sziklás öböl felett. Itt néhány mosogató a tengerre néz, amelyek sokkal kellemesebbé teszik a közös főzést követő mosogatást. A szigetek és Palau előtt elvonuló hajó forgalmat nézve az ember máris a következő nyaralásáról álmodozik.

Vacsora után Palau éjszakai életével hívogat. Egy 10 perces sétát követően a városközpontba érünk, ahol hangulatos kis butikok, műtermek és Palau saját kis éjszakai piaca vár ránk, közvetlenül a kikötőben. 3 hét Szardínia után sajnos itt a búcsú ideje. A sziklákon ülve, egy pohár bort kortyolgatva a HYMER lakóautó előtt, egyértelművé válik, hogy mielőbb vissza kell térni Szardíniába.

Fotók: Peter Lintner

Videók: Felix Lintner

 

Hymer B-MCI

Készen áll a sziget felfedezésére?
Legyen városlátogatás, hegyi túra vagy tengerparti nyaralás - a HYMER B-osztály ModernComfort WhiteLine segítségével tökéletes útitársra lel az Önre váró kalandokhoz.

 

Hymer B-MCI


Eredeti szöveg forrása

Kép forrás: Hymer GmbH & Co. KG