Csatlakozzon az OCEAN FIFTY Pro Sailing Tourhoz

Csatlakozzon az OCEAN FIFTY Pro Sailing Tourhoz

Antoine Auriollal, a HYMER Free 540 Blue Evolutionban

Antoine Auriol, a kitesurfing 2010-es világbajnoka fedélzeti riporterként kísérte a Pro Sailing Tour – OCEAN FIFTY versenyt. Ez a trimaránok (50 láb hosszú többtestű vitorlás hajók) többlépcsős versenye, amely Brestben (Franciaország), La Rochelle-ben, illetve Las Palmas de Gran Canaria-ban áll meg, és egy offshore döntővel fejeződik be Toulonból Brest kikötőjéig. Antoine Thibaut Vauchel-Camus és csapata, a „Solidaires En Peloton – ARSEP” mellett versenyzett, akik az ARSEP alapítvánnyal elkötelezettek a sclerosis multiplex elleni küzdelem mellett. Az alapítvány a betegség kutatását finanszírozza, és elkötelezett a betegség okainak felderítése mellett is.

Antoine kénytelen volt szembesülni a verseny kihívásaival, de egy jó cél érdekében tette, így hát új élményekkel gazdagodva vette a fáradalmakat. Hálás volt amiatt, hogy minden verseny után várta HYMER Free 540 Blue Evolution, mint kísérő jármű és pihenőkuckó, ahol a nap végén regenerálódhatott és felépülhetett a megerőltetésekből.



Antoine Auriol
Szerző
A Pro Sailing Tour tanfolyama - OCEAN FIFTY
Utazási célpont
HYMER Free 540 BlueEvolution
Modell

 


Kalandra fel!
Nem ez az első alkalom, hogy Antoine megosztja velünk kalandjait. Néhány hónappal ezelőtt mesélt nekünk az Ibériai-félsziget partjai mentén tett túrájáról a HYMER Camper Van Free 540 Blue Evolutionnal – ahol is a legalkalmasabb és legsokoldalúbb helyeket találta meg nekünk, amelyek ideálisak kite szörfözéshez, hegyi kerékpározáshoz, snowboardozáshoz és slacklininghez.

Ezúttal még merészebb kalandra vállalkozott: részt vett egy partmenti és mélytengeri vitorlás regattán amelyet teljes egészében az Ocean Fifty Osztálynak szenteltek. Ezek különleges, több mint 15 méter hosszú többtörzsű hajótestek, amelyek villámgyorsan, erőteljesen és látványosan hasítanak a hullámokon. Antoine a verseny alatt a HYMER lakóautójában aludt, hogy a lehető legközelebb legyen a verseny eseményeihez úgy, hogy közben kiélvezhette az ezzel járó szabadságot, függetlenséget és a páratlan komfortot!

 

Hymer Free 540

 


"A HYMER Free 540 Blue Evolution lehetővé teszi számomra, hogy szabad és rugalmas legyek, függetlenedjek a csapat többi tagjától, és mindig közel legyek hozzájuk."


Blog szerző

Antoine Auriol
Kitesurf világbajnok, tévés műsorvezető és a luxusmárkák szerelmese

 

Hymer Free 540

Antoine elkísért minket az Atlanti-óceánra és a Földközi-tengerre, a francia és spanyol partokhoz, ahol mind a hat résztvevő csapat sportszerű, de kemény küzdelmet vívott, miközben a legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi ügyekre is felhívta a figyelmet. A szárazföldön töltött mindennapjait is megosztotta velünk, a versenyszakaszok között, ahol az általa "kisház"-nak titulált HYMER Free Blue Evolution-ban találta meg a kellő pihenést, kikapcsolódást.

 

Vissza az alapokhoz – az X.-dik nap előkészületei
Az első regatta Franciaország Atlanti partján, Brestben kezdődött. Antoine úgy döntött, hogy korán útnak indul, hogy megállhasson, amikor csak kedve tartja, és a természet ritmusát követhesse. Megragadta az alkalmat és átutazott Saint-Brieuc-n, hogy meglátogassa családját és gyermekkori otthonát. Ez persze egy olyan hely, ami nagyon közel áll a szívéhez és erős érzelmeket vált ki belőle.
Hymer Free 540

Megragadta az alkalmat, hogy megmutassa családjának a HYMER lakóautót, hűséges társát a következő két hónapban. Antoine a szüleit is elvitte egy körre, amit nagyon élveztek! Tekintse meg ezt a remek pillanatot a kalandja kezdetét dokumentáló videójában.

 

Vásárlás

 

A HYMER név mára egyet jelent a kifinomultsággal és a minőséggel. Találja meg az Ön számára ideális járművet és élvezze az értékes szabadidőt tökéletes kényelemben, korlátok nélkül!

Tovább a Hymer Magyarország oldalára

 

Bérlés

 

A VPT Caravan segítségével a lakóautó bérlés már nem csak egy álom! Válogasson kedvedre elérhető autóink közül és fedezze fel a nagyvilágot!

Tovább a VPT Caravan oldalára

 

Szerviz

 

Csapatunk 20 éves tapasztalattal áll rendelkezésre legyen szó javításról, vagy új alkatrész beépítéséről.

Tovább a VPT Caravan szerviz oldalára

 

Kiegészítők

 

Webshopunkban mindent megtalál amire szüksége lehet egy hosszú utazás során.

Tovább a VPT-Campingshop oldalára

 

 

Irány La Rochelle
Az első verseny egy 24 órás szakasz volt, amely egy szokatlan és kényelmetlen éjszakát jelentett a versenyhajón. Antoine a csónak testében, a kemény epoxin ülve, vágyva vágyott a HYMER hátsó ágyának kényelmére, ami akkor még oly távolinak tűnt! Örömmel tért vissza kényelmes lakóautójába az első regatta után.
Hymer Free 540

 

Hymer Free 540

Ezzel eljutott a verseny második helyszínére, ahol egy négynapos szakasz várt a résztvevőkre: La Rochelle. Egy kőhajításnyira a hajóktól, tökéletes parkolóhelyet talált a Pro Sailing Tour iroda mellett. kilátással a kikötőre és az ott pihenő hajókra. Egyszerűen varázslatos volt!

 

Rövid szünet Spanyolországban
Antoine egy időre elbúcsúzott csapatától, és néhány hetet Spanyolországban töltött – ahova elkísérte őt mindig hűséges társa, a HYMER Free Blue Evolution.

 

Hymer Free 540

 

A csapat többi tagjának is jutott ideje egy kis szünetre. Ezt ki is használták egy a Pro Sailing Tourról és az azzal járó rendkívüli emberi kalandokról szóló riportsorozat elkészítéséhez. A korábbi versenyeken a fedélzeti riporterek által készített videók alapján készült el az "OCEAN FITFY" című dokumentumfilm-sorozat, amelyet 2022 elejétől sugároznak a Canal+ Csoport (francia televízió) csatornáin.

Hymer Free 540

 


Tengerre fel!
Egy kis szünet után a Kanári-szigeteken folytatódott a verseny. Antoine felhajtott egy kompra a HYMER Free 540 Blue Evolution-ével, hogy ott találkozzon csapatával. „Hihetetlen utazás volt és nagyon klassz élmény” – mondta. Sajnos Antoine nem aludhatott lakókocsijában a tengeri átkelés alatt, és be kellett érnie egy ággyal a fedélzeten lévő kabinban.
Mivel Las Palmas de Grand Canaria-ba érkezve nem tudott a hajók közelében leparkolni, egy közeli mellékutcában keresett parkolóhelyet, ami a lakóautó kompakt méretei miatt nem okozott gondot. Így hát teljes nyugalommal rendezhette be mobil otthonát a harmadik regatta kezdete előtt.


A regatták fizikailag nagyon megterhelőek voltak, különösen akkor, amikor Antoine szeles körülmények között és erős tengeren forgatott. Alig várta, hogy ismét szilárd talaj legyen a lába alatt, visszavonulhasson a "kis HYMER"-jébe, becsukja maga mögött az ajtót, és finom tésztát főzzön vagy palacsintát süssön magának..

 

Hymer Free 540

 

Hymer Free 540

 

A verseny ezen megerőltető szakasza után Antoine megörült, amikor két svájci barátja is csatlakozott hozzá. A lakóautóban felfedezhették a szigetet, követhették a hullámokat, a szelet és az elemeket, és átengedhették magukat az események sodrásának. Minden este máshol töltötték az éjszakát – egészen spontán módon, ahol éppen jól érezték magukat.

Antoine hálás volt a praktikus lakóautóért, amely lehetővé tette, hogy mindhárman teljes kényelemben élhessék át ezeket a kalandokat.

 


Csak olvasna róla, vagy inkább ki is próbálná?
Ismerje meg most HYMER lakóautóinkat és kezdje el ma saját kalandját.


 


A legjobb a végére maradt!
A Pro Sailing Tour fináléja egy izgalmas offshore versenyben tetőzött, amely Toulonban indult és Brest kikötőjében ért véget. Előtte Antoine elbúcsúzott barátaitól és Gran Canariától, majd komppal visszahajózott Andalúziába, hogy onnan induljon el az utolsó szakasz kiindulópontjára. Útközben találkozott vele egy jógi barátja, aki elkísérte a Toulon felé vezető úton. A HYMER Free 540 azt az érzést keltette bennük, hogy "mindenhol otthon vannak", és az út során számos gyönyörű helyet találtak jógaóráikhoz, így kipihenten érkeztek meg úticéljukhoz.

Antoine nagyon élvezte azt a rugalmasságot és függetlenséget, amelyet a lakókocsiban való utazás hozott. A verseny megerőltető ritmusa, amely kimeríti a testet és a lelket, hirtelen oly távolinak tűnt! A HYMER-ben Antoine-nak lehetősége adódott feltöltődni a következő feladat előtt.

 

Hymer Free 540

 

A fárasztó döntő egy hétig tartott. Utána kimerülten és megkönnyebbülten tért vissza Antoine a Free Blue Evolution fedélzetén Brestbe, hogy kiélvezze a jármű komfortosságát.

"A HYMER Free 540 Blue Evolution tökéletesen betöltötte a rá kiszabott kalandtárs szerepét, mint egy otthonos kuckó, egy kis fészek, amely ideális a regenerációhoz és a kikapcsolódáshoz." Antoine sóvárogva emlékszik vissza az együtt töltött időre, mintha csak az egyik csapattársától kellett volna megválnia.

"A hajó az elemekkel vívott küzdelmet, míg a HYMER a természettel való együttélést, a szabadságot, a spontaneitást és a kényelmet képviseli. Papíron illik a hajóra is ez a leírás, de a verseny nagyon kemény, meg kell küzdeni minden centiméterért. Mindkettőért odavagyok, de ha a kettő közül kellene választanom, a HYMER Free Blue Evolution-t választanám!"

 

Hymer Free 540

 

Szerelem második látásra
Önnek is van olyan hőn vágyott úticélja, amit nem tud kiverni a fejéből? A HYMER Free 540 Blue Evolution elviszi Önt - függetlenül attól, hogy először vagy sokadszorra menne oda.


Hymer



Eredeti szöveg forrása

Kép forrás: Hymer GmbH & Co. KG