Mobil szülői szabadság

Mobil szülői szabadság

Gyerekkel és lakóautóval Olaszország hegyei között

Hymer E-Bike
Bergwelten Magazin (bergwelten.com)
Szerző
Olaszország
Utazási célpont
HYMER Free 600
Modell

Leállás a munkahelyen - mi lesz most? Azért, hogy a plafon nehogy a fejükre essen, Conny, Clemens és a kis Oskar dél felé indultak - végig a hegyek mentén. És mindezt kerékpárral, pótkocsival, hátsó kosárral és a HYMER Free 600-assal.

Milyen érzés a szabadság? Számunkra a ciprusfák illata, a pizza íze, a sirályok hangja és zöld-fehér-piros zászló. Az utazók, a fiatal apa és hegyvidéki író, Clemens Dittrich, a lakóautós Conny és a wellness baba Oskar.

Olvasna róla, vagy inkább ki is próbálná?
Ismerje meg most a HYMER Free 600-as lakóautónkat és kezdje el ma saját kalandját.


Hymer E-Bike
Hymer E-Bike


Ciao Baby!

Szabadság. Végre van négy hetük, napi kötelezettségek nélkül. Az egy hónapos szülési szabadságot igazoló, frissen kibontott levél még az asztalon hever, de már forognak az agykerekek. Keressenek egy távoli úticélt és válasszák a kalandot? Vagy maradjanak otthon és lazítsanak? “Miért ne válasszuk mindkettőt?” Mondja Conny és ezzel fején találja a szöget. Egyszerre úton és otthon - ez működhet! A lakóautó a tökéletes megoldás erre.

Első állomás: Trentino. Mivel nem akartunk a tömegben nyomorogni Németország legdélebbi tavánál (kulcsszó: Garda-tó), a kellemesebb hátország mellett döntöttünk. Ez a szó még olaszul is létezik! A lenyűgöző Brenta hegységre nyíló legjobb kilátást a Lago di Molveno épületében találhatjuk - egy hideg, tiszta hegyi tónál, az alpesi turistacsalogató vidámparkoktól távol. Lakóautónkat egy olcsó Area Sosta területén, zöldterület közepén parkoltuk le, ahonnan kilátás nyílik a lenyűgöző hegycsúcsokra. Ez a kilátás még több helyen vár ránk a tetősátor ablakából az utunk során: Passo Tonale, Avelengo, Cascate delle Marmore.



Hymer E-Bike

Hymer E-Bike



Hymer E-Bike
A szabadság definíciója

Számunkra a szabadság azt is jelenti, hogy a hegyek közelében maradunk, nem egy meghatározott útvonal mentén, hanem spontán haladunk, panorámás parkolóhelyeket találunk, felfedezzük a környéket, feltesszük a lábunkat és ami a legfontosabb, eltesszük a mobiltelefonunkat. A megérkezés és a tovább indulás folyamatosan váltja egymást. A mottónk: Mindent lehet, semmit sem muszáj.
És mi van akkor, ha menet közben nem lelünk rá arra bizonyos vízesésre? Vagy, ha a fedélzeti akkumulátor pirosan, a szürkevíztartály meg zölden világít? Még ha büszkeségünk csorbát is szenvedne emiatt, a kempingezést sem vetjük meg. A kihívás inkább abban rejlik, hogy egy olyan helyet találjunk, amely vonzó a fiatal utazóközönség számára is. A mi megközelítésünk a következőképpen alakult:

1. Olyan helyekre mentünk, amelyek a sportolókat és a szabadtér szerelmeseit vonzzák. A dél-tiroli Latsch például tökéletes hely a hegyikerékpárosok és a szörfösök számára, akik otthon érzik magukat a ligúriai Levantóban.

2. Hétvégén a városokat jártuk, és a fiatalokkal együtt élveztük az aperitiveket. Melegen ajánljuk Luccát, Perugiát, Rómát és Bergamót egy szombat esti Giro túrához.

3. Isola di Giglio: ez egy igazi bennfentes tipp! Egy fiatal osztrák felújította és megszépítette az itt lévő egyetlen kempinget. Itt nincs figyelemfelkeltés, nincs kiáltozás - csak nyugalom és egy lassabb életforma. Ennek ellenére néha rá kellett lépnünk a gázra, szó szerint - főzés közben. Ennek van jó oldala is: Készleteink feltöltéséhez a kompakt lakóautót közvetlenül a bolt bejárata elé parkolhatjuk, a roskadásig töltött bevásárlókocsi tartalmát pedig a számtalan beépített szekrénybe pakolhatjuk, és ha a gyerekek megéheznek, Conny máris elkezd a konyhában sürgölődni, miközben Clemens behúzza a kéziféket – és a kis Oskar pedig panaszkodik, mert eltűnt a cumi az ülésben. Irányelvként ez vált be számunkra: Minden készen vásárolt pizza után - amiből volt bőven - kétszer főzünk Olasz Tésztát.


Hymer E-Bike
Hymer E-Bike
Hymer E-Bike


Ennek ellenére néha rá kellett lépnünk a gázra, szó szerint - főzés közben. Ennek van jó oldala is: Készleteink feltöltéséhez a kompakt lakóautót közvetlenül a bolt bejárata elé parkolhatjuk, a roskadásig töltött bevásárlókocsi tartalmát pedig a számtalan beépített szekrénybe pakolhatjuk, és ha a gyerekek megéheznek, Conny máris elkezd a konyhában sürgölődni, miközben Clemens behúzza a kéziféket – és a kis Oskar pedig panaszkodik, mert eltűnt a cumi az ülésben. Irányelvként ez vált be számunkra: Minden készen vásárolt pizza után - amiből volt bőven - kétszer főzünk Olasz Tésztát.

Olvasna róla, vagy inkább ki is próbálná?
Ismerje meg most a HYMER Free 600-as lakóautónkat és kezdje el ma saját kalandját.


Hymer E-Bike
Hymer E-Bike


"Egyszerre úton és otthon – ez megvalósítható, ha van hozzá egy lakóautónk."


Hymer E-Bike

Conny
Lakóautós anyuka

La Dolce Vita

Például, aki a a Cinque Terre-t járja be, mindenképpen friss, regionális tésztát és pesto Genovese-t vásároljon a Prodotti Tipici egyik szaküzletében: három perc alatt elkészül és legalább 10 percen keresztül élvezhetjük az ízeket! Említést érdemel még a tengeri keszeg is, amelyet közvetlenül a Monte Argentario piacáról szereztünk be. Jól hűtve, a fedélzeti hűtőszekrényben utaztatva, végigvezettünk vele Toszkánán, míg végül a Ternizu közelében fekvő, Európa legmagasabb (és a rómaiak által épített) vízeséseinél fogyasztottuk el. Ironikus módon, ez az a hely Olaszországban, amely talán a legtávolabbra van a tengertől!



Hymer E-Bike


Hymer E-Bike
Hymer E-Bike

És a sporttal mi a helyzet? Azt mondják, hogy ez inkább a férfiakat érdekli. Nos, nálunk ez nem teljesen igaz, mivel Oskar inkább otthon szeret ülni, mint hogy futkározzon, és alig lehet kirobbantani a kinyitható tetőágyból, így hát Connyra hárul a sportfelelős feladata. Levantóban felfedezett egy használaton kívüli vasútvonalat, amely mentén a parton lehet kerékpározni. A Cinque Terre öt városát összekötő magaslati túraútvonal viszont ezzel ellentétes irányban halad. A felfedezésünk:

Általánosságban elmondható, hogy ha babával vagyunk, megfeleződik az aznap megtehető táv. Ez mindkettőnkkel megtörtént a Montepulcianótól Monticchiellóig tartó túránk során (kilátással a Val d'Orciára), valamint az Umbriai Grand Tour Rando kerékpárúton is. Például a promó útvonal 34 km-e eleinte nem is hangzik annyira kevésnek. Gyerekbarát megállókkal a Lago di Piediluco-n és fotószünettel Arrone-ban - az egyik legszebb hely Borghi d'Italia-ban – ez bőven elég ahhoz, hogy a kicsi boldogan kirugdalózza magát.

Megtennénk még egyszer ezt az utat? Gondolkodás nélkül! Pontosan ugyanígy? Valószínűleg. Még mindig visszhangzik fülünkben a Ligabue dala: „I campi in Aprile, promettono bene.” Vagy szabadon lefordítva lakóautós magyarra: „Kempingezni Áprilisban? Olaszországban ez csak egy jó kezdet. "



Eredeti szöveg forrása

Kép forrás: Hymer GmbH & Co. KG