Kutyával a lakóautóban

Kutyával a lakóautóban

Tippek és kiegészítők az állatbarát nyaraláshoz.

Kutyás nyaralás? Miért is ne!
A nyaralás akkor a legjobb, ha az egész család ott van. Mivel házi kedvenceink is a család részét képezik, egyre többen keresik a kutyabarát megoldásokat. Szeretnénk, ha kutyái ugyanolyan jól nyaralnának, mint Ön, ezért összeállítottunk néhány tippet, kiegészítőt és egy ellenőrző listát a kutyás lakóautózáshoz.
Urlaub mit Hund

 

Ellenőrző lista a kutyás lakóautózáshoz

A család nyugodt nyaralása érdekében ingyenes ellenőrzőlistát készítettünk Önnek a legszükségesebb előkészületekről és felszerelésekről.

 

Urlaub mit Hund
Előkészítés:
Tegye otthonossá HYMER-jét

Hozzánk hasonlóan a kutyák is leginkább otthonos környezetben érzik jól magukat. Teremtsen otthonos légkört kedvenceinek olyan ismerős tárgyak elhelyezésével, mint a kedvenc takarója vagy játéka. Ez nemcsak a kutyák kényelmét szolgálja, hanem a HYMER-ben számukra is ismerős szagvilágot teremt, ezáltal harmonikusabban tudnak együtt élni a nyaralás folyamán.

Ha kedvence még nem szokott hozzá a kempingezéshez, fokozatosan szoktassa hozzá. A kutyák lakóautóban történő utaztatását a gazdik természetesnek vehetik, de nagyon felizgathatja őket és néha ijesztő is lehet számukra. Legjobb, ha rövidebb utakon szoktatja kutyáit a lakóautós utazáshoz és teremt nekik ezáltal izgalmas és egyben biztonságos élményt.

 

Kutyabarát kempingek

Az élvezetes családi nyaralásért célszerű még utazás előtt tájékozódni a megfelelő kempingekről. A „kutyabarát kempingek” weboldalon betekintést kaphatunk az olyan kempingekbe és stellplatz-okba, ahol kutyákat is szívesen fogadnak.

 

 

Az utazáshoz kellhet még:
Kiegészítők a kutyás nyaraláshoz

 

Urlaub mit Hund

HYMER kutyadoboz
A kiváló minőségű kutyadoboz a kutyák és a gazdik biztonságát és kényelmét egyaránt biztosítja. A speciális rögzítőrendszernek köszönhetően szinte bármilyen ülőhelyre rögzíthető, és kiválóan alkalmas kutyák kényelmes és biztonságos szállítására.

HYMER Kutyadoboz

 

Urlaub mit Hund

HYMER fix&leash rögzítőpont
Az alvázon speciálisan kialakított rögzítési pont minden Fiat-alapú HYMER lakóautóhoz, hogy kutyáját biztonságban tudja pórázán. A rögzítési pont acélkábel behelyezésére is alkalmas. így kempingbútorokat vagy kerékpárokat is rögzíthet vele.

HYMER rögzítőpont

 

Urlaub mit Hund

HYMER kutyaágy komfort párnákkal
Speciális kialakításának köszönhetően az egyedi gyártású kutyaágy kétféleképpen is használható: menetközben és leparkolva. A kutyája így mindig Önnel lehet, és az asztalnál is mindenkinek jut elegendő lábtér.

HYMER kutyaágy

 

Elég a biztonsági öv?

Biztonsági rendszerek kutyák számára a lakóautókban

Különféle biztonsági övek is elérhetőek, amelyek segítségével becsatolhatja kutyáját a lakóautóban. Szakértők meglátása szerint azonban a biztonsági övek önmagukban nem alkalmasak a kutyák teljeskörű rögzítésére. A biztonsági öv súlyos sérülést okozhat bennük ütközés vagy hirtelen fékezés esetén.

Az övek gyakran nem elég rövidek ahhoz, hogy megbízhatóan megakadályozzák a megcsúszást. Ha kutyája biztonságáról van szó a lakóautóban, továbbra is a doboz erre a legalkalmasabb eszköz. Persze azt is megfelelően kell rögzíteni, hogy veszélyhelyzetben ne váljon veszélyes repülő tárggyá.

 

Urlaub mit Hund

Ha megérkeztünk a célállomásra:

Árnyékolás, hűtés és ápolás

Ha kutyánkkal hegyvidékre vagy tengerpartra megyünk nyaralni, ügyeljünk arra, hogy ők is könnyen leéghetnek. Érdeklődjünk egy állatkereskedésben a megfelelő napvédők iránt. A kutya bekenésekor különösen ügyeljünk az orrára, mivel ez ég le előszőr.

Egy hosszabb tengerparti nyaralás során mindig gondoskodjunk bőséges ivóvízről, a kutya árnyékolásáról, és nedves törölközővel való hűtéséről. A strandolás után öblítsük le bőséges vízzel, hogy a lakóautó, a doboz és az ágy is homokmentes maradjon.

Ha hazaértünk:

A mindennapokra való visszaszoktatás

Hagyjon elegendő időt a nyaralás után, hogy Ön és kutyája is újra hozzá tudjon szokni a mindennapokhoz. Ha kedvence betegnek tűnik vagy szokatlanul viselkedik, a lehető leghamarabb forduljon állatorvoshoz. Ez különösen akkor fontos, ha olyan régiókban nyaralt, ahol magas az állatbetegségek kockázata.

Urlaub mit Hund

 

A legfontosabb tippek házi kedvencekkel való utazáshoz

 

Tájékozódjon az utazási feltételekről
Komp használatakor tájékozódjon az szállítási feltételekről.

Tanulmányozza a beutazási előírásokat
Az utazási céltól függően bizonyos dokumentumokra és (oltási) igazolványokra lehet szükség kutyájának. Azt javasoljuk, hogy már több hónappal az út előtt tájékozódjon erről.

További tippek meleg időben
A vizes törölközők és a bő folyadék segít kutyáját hűvösen tartani a nagy melegben. Megóvhatja négylábú barátait a túlmelegedéstől, ha a lakóautó kutyadobozába hűtőszőnyeget helyez el.

Biztonsági előírások négylábúaknak
Fontos, hogy a lakóautóban biztonságba helyezze kutyáját. A legjobb módja ennek a kutyadoboz használata.

Nyomáskiegyenlítés
Hegyvidéken való haladáskor a rágójátékok segíthetnek a fülben kialakult túlnyomás kiegyenlítésében.

Nyáron soha ne hagyjon állatot az autóban!
A nyitott ablakok önmagukban nem biztosítanak elegendő levegőáramlást, és a kutyák teste gyorsan túlmelegedhet, amivel életveszélybe kerülhetnek!

 

A megfelelő HYMER minden élményhez

Ilyen és ehhez hasonló történeteket írhat Ön is bármelyik HYMER lakóautónkkal.

Modell áttekintésünkben garantáltan talál lakóautót utazási élményeihez.

 

 

Vásárlás

 

A HYMER név mára egyet jelent a kifinomultsággal és a minőséggel. Találja meg az Ön számára ideális járművet és élvezze az értékes szabadidőt tökéletes kényelemben, korlátok nélkül!

Tovább a Hymer Magyarország oldalára

 

Bérlés

 

A VPT Caravan segítségével a lakóautó bérlés már nem csak egy álom! Válogasson kedvedre elérhető autóink közül és fedezze fel a nagyvilágot!

Tovább a VPT Caravan oldalára

 

Szerviz

 

Csapatunk 20 éves tapasztalattal áll rendelkezésre legyen szó javításról, vagy új alkatrész beépítéséről.

Tovább a VPT Caravan szerviz oldalára

 

Kiegészítők

 

Webshopunkban mindent megtalál amire szüksége lehet egy hosszú utazás során.

Tovább a VPT-Campingshop oldalára

 

 

Eredeti szöveg forrása

Kép forrása: Hymer GmbH & Co. KG